And med blåbær og appelsinsalat

Andebryst med umådelig lækker smag - og forholdsvis ligetil at lave

Del med dem du holder af:

Facebook
Email
Print
Stegt and med blåbær og appelsinsalat

Ingredienser

500 g andebryst
150 g blåbær (kan godt være fra frost)
3 stk. appelsiner
2 stk. grapefrugt, gerne blodgrape
3 spsk. skyr
250 g jordskokker
150 g gulerødder
1 spsk. honning
1 bdt. persille
olivenolie
1 håndfuld hasselnødder
1 stk. hjertesalathoved

Fremgangsmåde

Vask jordskokkerne og gulerødderne grundigt, skær dem i grove stykker og vend dem med lidt honning, 2 spsk. olivenolie, salt, peber og halvdelen af den grofthakkede persille.
Bag dem nu i ovnen ved 175 grader i 20-30 minutter til de er møre, men stadig har lidt bid.
Rids skindet på anden og skær det overflødige skind fra.
Krydder med lidt peber, kom dem i et ildfast fad sammen med blåbærene og sæt demi ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter til de føles godt faste og har en kernetemperatur på min. 72 grader.
Filetér citrusfrugterne og pres saften ud af resterne. Rør evt. saften med lidt olivenolie eller raps olie til en let syrlig, sød dressing eller snup en slurk friskpresset juice.
Når rodfrugterne er møre med et let bid, så vendes de med resten af de friske urter, fileterne fra citrusfrugterne, groft skårne hjertesalatblade og hakkede hasselnødder.
Anden skæres i flotte skiver og de bagte blåbær vendes med skyr og bruges så som en lun blåbær-”sovs”.
Anret anden ovenpå den lune rodfrugts-citrus-salat og dryp med ”sovs”.