Biscotti

Dåser med biscotti er altid rare at have på lager, nu da julesammenkomsterne melder deres ankomst. Find nogle smukke små dåser eller papirposer i gammel købmandsstil, så er der personlige og billige værtindegaver til alle lejligheder.
Og ja! selvom du skulle være en mand, er det helt ok at komme anstigende med hjemmebag!

Biscotti kan varieres med forskellige krydderier, fx revet citronskal eller anis.

Del med dem du holder af:

Facebook
Email
Print

Ingredienser

200 g mel
250 g sukker korn fra en stang vanilje
Evt. lidt revet citronskal
Evt. lidt knust anis
1/2 tsk bagepulver
2 store æg
80 g mandelmel (blendede mandler)
150 g grofthakkede mandler

Fremgangsmåde

Bland mel, sukker, vaniljekorn, citrusskal, anis og bagepulver sammen i en skål.
Saml det med æggene og ælt mandlerne i.
Tril dejen til 2-3 cm tykke pølser, og læg dem på bagepapir.
Pensl med sammenpisket æg, og bag dem ved 180 grader i 15-20 minutter.
Skær dem ud i tommelfingerbredde, mens de er varme, og sæt dem i ovnen igen ved 100 grader, til de er tørre og sprøde.
Køl dem af på en rist, og gem dem i en lufttæt dåse.

Du kan variere kagerne i en uendelighed ud fra denne opskrift! Prøv med chokoladestykker eller marcipan i dejen.