Boeuf Bourguignon Pot

Très frankofil! Très bon.

Del med dem du holder af:

Facebook
Email
Print

Ingredienser

800 g oksebryst i tern
Lidt mel til at vende kødet i
100 g god bacon i tern

1 bakke markchampignoner

Olivenolie til stegning
Et godt skvæt brandy eller cognac
3 rødløg i tern
3 fed hvidløg i tynde skiver
1/4 flaske tung rødvin
1/2 l ægte kalve- eller oksefond — her dør bouillonterningen desværre lidt
Urtedusk af persille, timian, laurbærblade, rosmarin
og porretop
300 g små kartofler
3 gulerødder i grove tern
3 persillerødder i grove tern
1 stor, flot porre, skyllet og skåret i grove stykker — gem toppen som urt
Måske lidt vand til at spæde med
50 smør i tern

Syltede perleløg og gremolata til PYNT

Fremgangsmåde

Vend kødet i mel.
Steg baconen gylden i olivenolie sammen med svampene.
Steg kødet med baconen, til det får god farve.

Flamber med cognac, og tilsæt løg og hvidløg.
Hæld vin på, og lad det koge godt op — herefter skal der fond på.
Nu skal der simres i 11/2 time sammen med din urtedusk, som du har bundet sammen med kødsnor eller puttet i en tepose.
Så skal kartoflerne og øverst rodfrugterne og porren på, og der simres videre i 1 times tid afhængigt af kødets mørhed.
Virker den for tynd, så lad den simre uden låg. Det skal være en cremet ret.
Vend til sidst smørret i den knaldvarme ret, og lad det smyge sig lækkert om al godheden i gryden.
Server med gremolata og perleløg.

lad os være pennevenner

vi lover ikke at skrive for meget, og kun om alt det sjove

GORMS ER LUKKET.

Vi har lukket dørene til vores restauranter og pizzabarer. Døre til et livsprojekt. Til en familie og en holdånd, som lever og ånder for at skabe gode oplevelser.

Vi har oplevet både op- og nedture, bygget venskaber og skabt arbejdspladser gennem snart 15 år. Men de seneste tre år har været nogle af de mest udfordrende og hårdeste i vores tid i branchen, og kulminerer nu da selskabet bag GORMS er gået konkurs.

Vi står tilbage med dyb ydmyghed og taknemmelighed overfor alle jer, som har bidraget og støttet os igennem årene.

TAK for hvert et besøg. Hver en støtte og tillid gennem tiden.

Kærlig hilsen
Gorms-familien.

Læs den fulde historie her

Har du konkrete spørgsmål, kan du skrive til info@wearegorms.dk (her modtages en mail om kontakt til kurator)