Kærlighed til den danske kartoffel og lokale råvarer stikker frem i den her. Samt et perfekt ægteskab mellem kartoflen og løvstikke. En opskrift af Gorm Wisweh. Dejen er opskriften her fra siden.
Del med dem du holder af:
165 g pizzadej
4-5 nye kartofler
lidt citronsaft
20 g klaret smør
70 g Vesterhavsost fra Thiese, alternativt god parmesan
1 dusk frisk løvstikke
1 spsk virkelig god
olivenolie
friskkværnet peber og havsalt
Skær kartoflerne tyndt på et mandolinjern, og skyl dem igennem i en skål koldt vand med en dråbe citronsaft. Dræn herefter kartoflerne, og vend dem med klaret smør.
Rul dejen ud i semola-mel til ca. 30 cm i diameter. Riv osten over bunden, og læg kartoflerne tæt op ad hinanden. Dæk hele pizzaen på nær 1-2 cm i kanten. Pluk løvstikken groft ud over kartoflerne. Bag pizzaen i 4-5 minutter, til skorpen bliver gylden.
Tag den ud, og dryp med olie, og smag til med friskkværnet peber og lidt havsalt. Pynt evt. med lidt frisk løvstikke. Server!