Gorm Wiswehs ultimative kartoffelpizza

Kærlighed til den danske kartoffel og lokale råvarer stikker frem i den her. Samt et perfekt ægteskab mellem kartoflen og løvstikke. En opskrift af Gorm Wisweh. Dejen er opskriften her fra siden.

Kategorier:
||

Del med dem du holder af:

Ingredienser

165 g pizzadej
4-5 nye kartofler
lidt citronsaft
20 g klaret smør
70 g Vesterhavsost fra Thiese, alternativt god parmesan
1 dusk frisk løvstikke
1 spsk virkelig god
olivenolie
friskkværnet peber og havsalt

Fremgangsmåde

Skær kartoflerne tyndt på et mandolinjern, og skyl dem igennem i en skål koldt vand med en dråbe citronsaft. Dræn herefter kartoflerne, og vend dem med klaret smør.

Rul dejen ud i semola-mel til ca. 30 cm i diameter. Riv osten over bunden, og læg kartoflerne tæt op ad hinanden. Dæk hele pizzaen på nær 1-2 cm i kanten. Pluk løvstikken groft ud over kartoflerne. Bag pizzaen i 4-5 minutter, til skorpen bliver gylden.

Tag den ud, og dryp med olie, og smag til med friskkværnet peber og lidt havsalt. Pynt evt. med lidt frisk løvstikke. Server!

Lad os være pennevenner....