Gorms Spaghetti Bolognese

Gorm's fantastiske Spaghetti Bolognese - Skøn smag og utroligt nem at lave

Kategorier:
|

Del med dem du holder af:

Gorm's Spaghetti Bolognese

Ingredienser

BOLOGNESE
100 g hakket oksekød (7-10%)
1 skive røget flæsk
1 stk. rødløg
1 dl olivenolie
1 fed hvidløg
1 stk. gulerod
1 stk. persillerod
1 stilk bladselleri
1 spsk. tomatpure
2 spsk. balsamicoeddike
1 dl rødvin
1 bdt timian
2 stk. laurbærblade
1 tsk. basilikum
1 tsk. oregano
1 ds. flåede tomater
1 tsk. kakao
50 g parmesan
250 g spaghetti
salt
peber

BLÆR – MORNAYSAUCE
20 g smør
50 g hvedemel
100 g parmesan
0.5 l mælk

Fremgangsmåde

Skær flæsket i små tern, og steg det gyldent i en stor gryde med lidt olivenolie i.
Skær løg og hvidløg i tern, og tilsæt dette i gryden til det gyldne flæsk. Sørg for, at især løgene bliver stegt godt igennem.
På en separat pande steges oksekødet hårdt af i lidt olivenolie, og herefter vendes kødet i gryden.
Tilsæt tomatpuré, og vend rundt i gryden.
Tilsæt balsamico til bolognesen, og kog ind i 2 minutter, hvorefter du tilsætter rødvin, og lader væsken koge ind til det halve.
Tilsæt flåede tomater, timian, tørrede krydderier og laurbær til bolognesen, og lad så bolognesen koge i cirka fem minutter, imens du skræller og river rodfrugterne – skær også bladselleri i små tern.
Når bolognesen har kogt i omkring 5 minutter, vendes alle grøntsagerne op i bolognesen sammen med kakao/chokolade, og der koges videre. Virker bolognesen lidt for tør, så spæd op med lidt vand, til konsistensen virker rigtig.
Imens bolognesen simrer, så koges spaghettien i let saltet vand efter anvisningerne på pakken.
Smag bolognesen til med salt og peber, og server med spaghettien med bolognesen oven op samt friskrevet parmesan og eventuelt frisk basilikum eller hakket persille.

TIP: Når bolognesen skal transformeres til en lasagne så lav Mornaysauce til: Smelt smørret i en lille gryde og rør melet i, når smørret er smeltet. Pisk nu en ½ deciliter vand i gryden, og tilsæt herefter mælken lidt efter lidt. Når det koger ganske sagte, så smages der til med muskat, salt, peber og 50 gram fintrevet parmesan.

Lad os være pennevenner....