En klassiker fra sydstaterne.
Del med dem du holder af:
300 kyllingebryst i 2-3 cm tern
1 tsk. tørret oregano
1 nip cayennepeber
Salt og peber
1 spsk. ristet sesamolie
Lidt olivenolie
200 g andouille-pølse kan være svær at skaffe, så en godt krydret røget pølse eller en god chorizo er fine erstatninger
2 stængler bladselleri i tern
1 rød peber i tern
12 padron-peberfrugter, halverede og renset for kerner
1 dåse flåede tomater
1 stort løg i tern
4 fed hvidløg, hakket
1 dusk frisk timian
2 dl ris — hvis du vælger
langkornede ris (jasmin
eller basmati), bliver retten mere som en
pilaf; hvis du vælger kortkornede ris (risotto
eller paella), bliver det mere paella-agtigt — op
til dig
4 dl vand
3-4 Okra, tyndt skåret (kan undlades)
1 terning hønsebouillon
1 spsk. tabasco eller anden chilisauce
2 spsk. worcestershire-sauce — engelsk sovs kan også gøre det
150 tigerrejer
Pynt:
Persille og forårsløg
1. Vend kyllingen i oregano, cayenne, salt og peber.
2. Lad fuglen trække med krydderier i 1 times tid.
3. Varm sesamolie og olivenolie op, og brun pølse og kylling af.
4. Vend nu selleri, peberfrugt og padron i gyden.
5. Vend tomat, løg og hvidløg, timian, ris, vand, Okra, bouillon, chilisauce og worcestershire i gyden.
6. Rør det godt rundt, og læg så rejerne på til sidst.
7. Læg låg på, og lad det simre i 10-15 minutter, til risene er færdige.
8. Smag til med salt og peber.
9. Drys med hakket persille og tyndt skåret forårsløg.