Jambalaya One Pot

En klassiker fra sydstaterne.

Del med dem du holder af:

Facebook
Email
Print

Ingredienser

300 kyllingebryst i 2-3 cm tern
1 tsk. tørret oregano
1 nip cayennepeber
Salt og peber
1 spsk. ristet sesamolie
Lidt olivenolie

200 g andouille-pølse kan være svær at skaffe, så en godt krydret røget pølse eller en god chorizo er fine erstatninger
2 stængler bladselleri i tern
1 rød peber i tern
12 padron-peberfrugter, halverede og renset for kerner
1 dåse flåede tomater
1 stort løg i tern

4 fed hvidløg, hakket
1 dusk frisk timian
2 dl ris — hvis du vælger
langkornede ris (jasmin
eller basmati), bliver retten mere som en
pilaf; hvis du vælger kortkornede ris (risotto
eller paella), bliver det mere paella-agtigt — op
til dig

4 dl vand
3-4 Okra, tyndt skåret (kan undlades)
1 terning hønsebouillon
1 spsk. tabasco eller anden chilisauce
2 spsk. worcestershire-sauce — engelsk sovs kan også gøre det
150 tigerrejer

Pynt:
Persille og forårsløg

Fremgangsmåde

1. Vend kyllingen i oregano, cayenne, salt og peber.
2. Lad fuglen trække med krydderier i 1 times tid.
3. Varm sesamolie og olivenolie op, og brun pølse og kylling af.
4. Vend nu selleri, peberfrugt og padron i gyden.
5. Vend tomat, løg og hvidløg, timian, ris, vand, Okra, bouillon, chilisauce og worcestershire i gyden.
6. Rør det godt rundt, og læg så rejerne på til sidst.
7. Læg låg på, og lad det simre i 10-15 minutter, til risene er færdige.
8. Smag til med salt og peber.
9. Drys med hakket persille og tyndt skåret forårsløg.

lad os være pennevenner

vi lover ikke at skrive for meget, og kun om alt det sjove