Enkelt at lave - smager eksklusivt og top lækkert
Del med dem du holder af:
1 hel kylling, delt i 8 stykker – overlår, underlår, hold brystet på benet, men halver det.
500 g små kartofler med skræl.
Mellemgod olivenolie — ikke den til 400 kr. literen, men den skal være jomfru og smage af noget.
10 danske skalotter, skrællet, men hele.
4 fed hvidløg i tynde skiver.
300 g kejserhatte i grove stykker — eller anden fast spisesvamp, Portobello er også god, men den gør dog retten mørkere.
1 kvist timian.
1 kvist rosmarin.
250 g druer, gerne stenfri — smag på dem, de må ikke være for bitre.
3 dl hvidvin.
Salt og peber.
Steg kyllingen og kartoflerne afi en rundhåndet portion olivenolie, til det hele er gyldent.
Tilsæt løg, hvidløg, svampe, timian og rosmarin, og vend det rundt.
Læg druerne på, og hæld vinen over.
Lad vinen dampe ind i 3-4 minutter, mens du giver retten lidt salt og peber. Læg låg på.
Så simres der ca. 25 minutter, til fuglen er mør, og kartoflerne er klar.
Drej nænsomt retten sammen med en grydeske, og server med olivenmix.