Lammekrone med Mamma Gorms hjemmelavede ratatouille

...og mynte-rødløgscreme-tzatziki, rosmarinkartofler og rosmarinsmør.

Lammekrone er den ypperste udskæring af lammet. Det har slagteren sjovt nok fundet ud af og prisen er derefter. Hvis man gerne vil have rosa lammekød, er lammeculotte et godt alternativ. Retten fungerer også fint med vildsvin.

Del med dem du holder af:

Facebook
Email
Print

Ingredienser

1 pakke smør
ca. 1 tsk fint revet citronskal fra en økologisk af slagsen
1 kvist rosmarin
1 bundt mynte
2 rødløg
2 dl cremefraiche 38 %
1 hvidløg
lidt mere rosmarin
8 steaks af lammekrone eller vildsvin
2 fed hvidløg
1 kvist timian
peber
1 kvist rosmarin
salt og peber

RATATOUILLE
olivenolie
1 aubergine
1 dåse flåede tomater
1 squash
stegeolie
2 peberfrugter
et par håndfulde groft salt
4 rødløg
mere rosmarin, fint hakket
4 bagekartofler
(rasp)

Fremgangsmåde

Lad smørret blive blødt, og pisk det hvidt og stift med lidt citronskal og godt med finhakket rosmarin. Læg det i en tætsluttende beholder, og stil det på køl.

Pluk og hak mynten groft. Skær rødløgene i så tynde skiver som muligt, og læg dem i en skål med koldt vand. Skift vandet et par gange, det tager noget af den skarpe løgsmag, hvorved sødmen i løget fremhæves.

Rør cremefraichen til en fast skum med så meget revet hvidløg i, som man har temperament til.

Lad rødløgene dryppe godt af, og tør dem evt. i et rent viskestykke. Vend cremefraichen med mynten. Der skal være dobbelt så meget løg som mynte.

Pluk lidt rosmarin, og kværn noget peber over kødet. Dryp lidt olie over, og lad det ligge at hygge.

Skær aubergine, squash og peberfrugter i grove tern, og salt auberginen og squashen godt. Lad dem trække en times tid i et dørslag. Det gør en stor forskel for smagen og konsistensen af grønsagerne

Imens hakkes løgene og et par fed hvidløg. Kartoflerne skæres i både og lægges i vand for at trække lidt stivelse ud af dem.

Lad grønsagerne dryppe godt af, og fordel løg, peberfrugter, aubergine, squash og hvidløg på en bageplade sammen med et godt stænk olivenolie. Drys krydderurterne over, og sæt pladen i ovnen ved 200 grader. Vend dem en enkelt gang, når de har taget farve, og lad dem bage videre, til de har fået farve igen.

Lad samtidig kartoflerne dryppe af, og vend dem med salt, peber og masser af rosmarin samt lidt olivenolie. Put dem i ovnen samtidig med ratatouille-grøntsagerne. Vend dem forsigtigt et par gange undervejs.

Når ratatouille-grøntsagerne er pænt gyldne, tages de ud af ovnen og vendes med groft hakkede flåede tomater.

Lægges i en gryde klar til opvarmning.
Varm en grillpande godt op (eller grillen), og steg kødet over god stærk varme, ca. 4 minutter på hver side. Læg det på en lun tallerken, og lad det trække under sølvpapir eller et viskestykke i et par minutter.
Anret ratatouillen i bunden aftallerkenen med kød ovenpå, kartofler og mynte-rødløgscreme on the side. Kom en god skive rosmarin-citron-smør på kødet, eller bare lidt olivenolie og citronsaft.

Ciao Bella!