Paprikagryden One Pot

- Ja, den med cocktailpølser

Del med dem du holder af:

Facebook
Email
Print

Ingredienser

50 g god bacon i tern
250 champignoner, renset og halveret – hvide eller brune er op til dig
1 klat smør
Olivenolie
500 spisekartofler, skåret i 2 cm tern
1 spsk. tomatpuré
1 stort løg, groft hakket
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 bouillonterning høns, grønt eller svin
1 tsk honning

2 tsk. sød paprika
1/2 dl æbleeddike

750 g svinemørbrad i tern

1 tsk. røget paprika
4 dl piskefløde
2 laurbærblade

1 dusk timian
1 dåse flåede tomater
Salt og peber

200 g pølser – naturligvis cocktailpølser, meeeeen en god håndværkspølse skåret i tykke skiver kan også noget

Fremgangsmåde

Steg bacon og svampe gyldne i smør og olivenolie.
Vend nu kartofler, tomatpuré, løg, hvidløg, bouillonterning, honning, sød paprika og eddike i gryden, og rør rundt et par gange, mens eddiken koger let ind.
Imens vendes svinet med den røgede paprika.

Tilsæt nu fløde, laurbærblade, timian og dåsetomater, som du lige river groft fra hinanden med fingrene, og
vend rundt igen, så det samler sig. Også saften fra dåsetomaterne kommer naturligvis med.

Husk at give retten et ordentligt drut friskkværnet peber og et drøn salt.
Læg svinemørbrad og herefter cocktailpølser i gryden og så låg på.

Lad det simre i 20 minutter, til kartoflerne er møre. Pas på, fløden kan have det med at koge op, så vær varsom med varmen, indtil du har fundet den helt rigtige simretemperatur.

Når gryden er kogt færdig, rører du rundt en sidste gang, smager til med salt og peber og serverer. Gerne med en klat cremefraiche og en ordentlig skudefuld friskhakket persille.