Godt at vi fik den landsdel tilbage - og ikke mindst denne opskrift!
Del med dem du holder af:
1 kg små kartofler, halverede
50 smør til stegning
1 terning bouillon, grøntsag eller svin
Salt og peber
2 løg i både
1 dusk frisk timian
2 porrer, skyllet og skåret i 4 cm stykker
300 rosenkål, hele men ordnede — kan erstattes af
savojkål eller anden grov kåltype
500 g kålpølser — prik dem evt. et par gange med en kødnål, så de ikke flækker
3 dl vand
TILBEHØR:
Groft rugbrød og stærk sennep
1. Steg kartoflerne i smørret, til de er let gyldne.
2. Smuldr bouillonterningen ned i retten, og giv det et trut salt og peber.
3. Vend løg og timian sammen med kartoflerne, læg porrer ovenpå, så rosenkål, kålpølser og vand.
4. Låg på, og lad det simre i 10 minutter.
5. Låg af, og kog videre, til kartoflerne er møre.
6. Server med groft rugbrød smurt med smør og stærk sennep.
TIP:
Det smager fremragende, hvis du river frisk peberrod ud over retten.