Fastelavnsboller (vandbakkelser)

Vandbakkelser er et nostalgisk suk fra mine bedsteforældres tid.
Synd at de er gået i glemmebogen, men de kan stadig få en renæssance! Jeg laver dem med brombærflødeskum, og nej, brombær kan man ikke få friske i marts, så man må ty til de frosne, eller dem man har stående som marmelade i spisekammeret.
Ungerne elsker pynt, så bare giv den gas!

Del med dem du holder af:

Ingredienser

100 g smør
2 dl vand
100 g hvedemel
4 æg
100 g bær
100 g sukker
1/2 l piskefløde

Fremgangsmåde

Bring smør og vand i kog. Sigt melet, og tilsæt det under kraftig omrøring, indtil dejen “slipper” gryden.
Varm dejen rigtig godt igennem, indtil den er fin og blank.
Lad den afkøle, og ror æggene i et ad gangen.
Bliv ved med at røre grundigt for hvert æg, så dejen holdes tyk og fin.
Sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir på med en sprøjtepose eller brug et par skeer.

Bag vandbakkelserne ved 220 grader i ca. 25 minutter afhængig af størrelse.

ADVARSEL!!
Lad ikke nysgerrige børn eller barnlige sjæle åbne ovnen de næste 20 minutter, da det vil få alle herlighederne til at falde sammen.

Når vandbakkelserne er gyldne, tages en tester ud af ovnen.
Hvis den falder sammen, mens den køler af, skal resten bages lidt mere. Når de alle er afkølet, flækkes de, og fyldet kommes i.

Men først skal der tilberedes:

FYLD
Brombærsirup laves ved, at man koger en pose/bakke bær med lige dele sukker og sigter den.
Mosen kan bruges som marmelade.
Alternativt kan man presse brombærsyltetøj gennem en sigte og bruge det som smagsgiver.
Pisk 1/2 liter piskefløde og vend bærmosen forsigtigt i.

Pynt med glasur, krymmel, kakaopulver, eller hvad du har lyst til. Ungerne elsker pynt, sa bare giv den gas!