200 god rå chorizo skåret i 2 cm tykke skiver
Olivenolie
4 bananskalotteløg, hakket
4 fed hvidløg, hakket
300 Carnaroli eller Arborio risottoris
2 dl hvidvin eller tør vermouth
1 terning hønse- eller grøntsagsbouillon
1,5 l vand
150 g god parmesan
200 g ærter, meget gerne friskbælgede — grønne bønner eller sukkerærter virker også
Salt og peber
PYNT:
Gremolata
Fremgangsmåde
1. Steg chorizoen af i et godt skvæt olivenolie.
2. Tilsæt løg og hvidløg, og vend i 1 minuts tid, mens det bliver blødt.
3. Vend risene i, og tilsæt herefter vinen.
4. Lad det koge op, og tilsæt så bouillon og vand.
5. Lad det simre under låg i 20-25 minutter.
6. Smag på risene — de skal være tilberedte, men stadig have bid i kernen uden at virke rå.
7. Fold revet parmesan og ærter i risottoen med en dejskraber, til det er helt cremet og lækkert.
8. Smag til med salt og peber, og pynt med gremolata ved servering.
lad os være pennevenner
vi lover ikke at skrive for meget, og kun om alt det sjove