Christiano Madsens hjemmelavede luksusflødeboller

Jeg var ret glad for flødeboller, da jeg var barn.

Min mor påstår, at hun under sin graviditet med mig spiste flødeboller hver dag og drak en porter hver aften, så det kommer ikke fra fremmede.

Jeg kan godt lide porter den dag i dag, men trangen til flødeboller er aftaget noget. Men skal det være, så er denne hjemmelavede version af flødeboller virkelig god og ikke særligt svær. Og ungerne vil helt sikkert synes, det er sejt, at man kan lave sine egne!

De kan sagtens laves et par dage før, man skal bruge dem, bare de opbevares på køl.

Denne opskrift har jeg fået af Christian Madsen (Direktør i Gorm's), som bestemt ikke er vokset fra de søde sager! Faktisk reddede han min bagdel med denne opskrift, da jeg skulle lave temaet 'børnefødselsdag' i Go'morgen Danmark, da en af "lilleprinserne" havde fødselsdag.

Jeg har tilført opskriften lidt, men æren tilfalder ham.

Den rækker til 12 personer.

Start med at lave bundene.

Del med dem du holder af:

Ingredienser

BUNDE
12 “speltvafler” fra Urtekram, evt. hollandske vaffelkiks
ca. 200 gram marcipan

SUKKERSIRUP
1 dl blåbær
1/2 dl sukker

MARENGS
6 æggehvider
1 spiseske vaniljesukker eller kornene af en hel vaniljestang

OVERTRÆKSCHOKOLADE
400-600 gram mørk chokolade, med minimum 58% kakao indhold hakkede hasselnøddekerner til pynt

Fremgangsmåde

BUNDE
De runde vafler fordeles på en bageplade, og marcipanen rulles ud i små kugler, som trykkes flade.
Kom marcipanen på oversiden af vaflerne (forsigtigt), og sørg for, at den når helt ud til kanten.

Et godt tip er at ælte marcipanen varm og smidig, før man maser den ud, evt. mellem to stykker film, så den ikke klistrer til bord og fingre.

SUKKERSIRUP
Kog bær og sukker til en tykkere masse. Blend og afkøl.

MARENGS
Hviderne piskes ved høj hastighed – de skal piskes længe, regn med 15 minutter. De skal være så stive, at man kan vende bunden af skålen i vejret, uden at de falder ud.

Undervejs tilsættes vaniljen.

Herefter tilsættes sukkersiruppen, og det hele piskes grundigt igennem, indtil det er så stift, at man kan lave ‘toppe’ af det.

Marengsen hældes over i en sprøjtepose (eller til nød en dybfrostpose), og man sprøjter nu massen ud på bundene i en højde pa ca. 6-7 cm. Sørg for at komme godt ud til kanten pa bundene.
Man kan evt. forsøge at glatte lidt i marengsen med en paletkniv eller lignende.

Sæt de næsten færdige flødeboller i ovnen, og giv dem 8 minutter ved 180 grader. Hermed stivner de yderligere, og det bliver nemmere at hælde chokoladen over.

OVERTRÆKSCHOKOLADE
Smelt chokoladen over vandbad og hæld den flydende chokolade over flødebollerne med en sovseske, kop eller lignende. Den må ikke være kogende.
Hvis den er for svær at arbejde med, kan man evt. fortynde den med lidt fløde.

Drys flødebollerne med hakkede nødder eller noget andet fantasifuldt.

Du er nu kongen eller dronningen af enhver børnefødselsdag og gud for enhver slikmund.

Lad os være pennevenner....