En efterårsvarmer!
Del med dem du holder af:
50 g svesker
1/4 dl brandy eller cognac
20 brun farin eller mørkt rørsukker
1 kanin parteret i 6 — forben, forben, lår, lår og 2 stykker ryg
Hvedemel til at vende kaninen i — ca. 2 spsk.
75 g god bacon i tern Olivenolie til stegning 1 stort rødløg i tern
2 stængler bladselleri
1 dl rødvin
2 dl vilde ris
1 terning hønsebouillon
5 dl vand
1 dusk timian
2 laurbærblade
4 gulerødder, vaskede og hele
PYNT:
Gremolata
Lad sveskerne trække med sprut og sukker i 1 times tid.
Vend kaninen let i hvedemel, og steg den af i gryden sammen med bacon og en anelse olivenolie.
Tilsæt snittede grøntsager, og vend rundt, mens det steger et par minutter — vent med gulerødderne.
Hæld den overskydende brandy fra sveskerne på (hvis de ikke har suget det hele), og flambér. Ikke så vigtigt hvorfor — bare fordi du kan.
Kom så rødvin, ris, bouillon, vand, svesker, timian og laurbærblade i gryden.
Til sidst lægges de hele gulerødder øverst.
Låg på, og lad det simre i 30 minutter.
Server med et godt drys gremolata.