Ungarsk Gullasch One Pot

En klassiker fra madkundskab i folkeren i version 2.0.

Del med dem du holder af:

Facebook
Email
Print

Ingredienser

500 g oksekød — bov, tykkam eller lign. simrekød i tern

Salt og peber
1 spsk. mel
100 g flæsk i tern — gerne røget

1 spsk. sød paprika
1 spsk. røget paprika
3 tomater i tern
1 rød peber i tern
50 g tomatpuré
2 løg i tern
3 fed hvidløg, hakket
2 dl syrlig æblemost eller hvidvin
1 terning okse- eller hønsebouillon
1/4 l vand
3 laurbærblade
4 gulerødder i grove stykker
4 pastinakker eller persillerødder i grove stykker
100 g cremefraiche 38 %

PYNT:
Gremolata

Fremgangsmåde

Vend kødet med salt, peber og mel.
Steg først flæsket gyldent i en god, rummelig gryde, og kom så kødet ved.
Steg oksekødet godt af, og tilsæt herefter al paprikaen.
Kom tomater og rød peber i gryden, og steg dem med kødet, når det har taget farve.

Tilsæt tomatpuré, løg og hvidløg, og vend rundt, til de er bløde.
Tilsæt nu vin/most, og lad det koge ind til halvdelen. Tilsæt bouillon og vand, og lad retten simre under låg i 1 times tid sammen med laurbærblade.
Tilsæt rodfrugter, og kog videre, til kødet er mørt. Virker retten lidt sjappet, så tag låget af, og lad det koge ind.
Afrund retten med cremefraiche, og smag til med salt og peber.

Spis evt. med gremolata og brød med koldt smør.

lad os være pennevenner

vi lover ikke at skrive for meget, og kun om alt det sjove

GORMS ER LUKKET.

Vi har lukket dørene til vores restauranter og pizzabarer. Døre til et livsprojekt. Til en familie og en holdånd, som lever og ånder for at skabe gode oplevelser.

Vi har oplevet både op- og nedture, bygget venskaber og skabt arbejdspladser gennem snart 15 år. Men de seneste tre år har været nogle af de mest udfordrende og hårdeste i vores tid i branchen, og kulminerer nu da selskabet bag GORMS er gået konkurs.

Vi står tilbage med dyb ydmyghed og taknemmelighed overfor alle jer, som har bidraget og støttet os igennem årene.

TAK for hvert et besøg. Hver en støtte og tillid gennem tiden.

Kærlig hilsen
Gorms-familien.

Læs den fulde historie her

Har du konkrete spørgsmål, kan du skrive til info@wearegorms.dk (her modtages en mail om kontakt til kurator)