Ungarsk Gullasch One Pot

En klassiker fra madkundskab i folkeren i version 2.0.

Del med dem du holder af:

Ingredienser

500 g oksekød — bov, tykkam eller lign. simrekød i tern

Salt og peber
1 spsk. mel
100 g flæsk i tern — gerne røget

1 spsk. sød paprika
1 spsk. røget paprika
3 tomater i tern
1 rød peber i tern
50 g tomatpuré
2 løg i tern
3 fed hvidløg, hakket
2 dl syrlig æblemost eller hvidvin
1 terning okse- eller hønsebouillon
1/4 l vand
3 laurbærblade
4 gulerødder i grove stykker
4 pastinakker eller persillerødder i grove stykker
100 g cremefraiche 38 %

PYNT:
Gremolata

Fremgangsmåde

Vend kødet med salt, peber og mel.
Steg først flæsket gyldent i en god, rummelig gryde, og kom så kødet ved.
Steg oksekødet godt af, og tilsæt herefter al paprikaen.
Kom tomater og rød peber i gryden, og steg dem med kødet, når det har taget farve.

Tilsæt tomatpuré, løg og hvidløg, og vend rundt, til de er bløde.
Tilsæt nu vin/most, og lad det koge ind til halvdelen. Tilsæt bouillon og vand, og lad retten simre under låg i 1 times tid sammen med laurbærblade.
Tilsæt rodfrugter, og kog videre, til kødet er mørt. Virker retten lidt sjappet, så tag låget af, og lad det koge ind.
Afrund retten med cremefraiche, og smag til med salt og peber.

Spis evt. med gremolata og brød med koldt smør.